Het is een goed idee om alle overheidspublicaties waarop u zich baseert voor de loonheffingen goed te bewaren. Mocht de Belastingdienst bij een controle later vragen op welke regels u zich heeft gebaseerd, dan heeft u in dat geval bewijs in handen. Dat geldt dus ook voor het Handboek loonheffingen dat u eerder dit jaar heeft kunnen aanvragen.
De fiscus kan bij een looncontrole tot vijf jaar terug in de tijd gaan om correcties aan te brengen. Daarom zou u overheidspublicaties die u gebruikt voor bijvoorbeeld de aangifte loonheffingen net zo lang moeten bewaren. Dat geldt niet alleen voor het Handboek loonheffingen dat ieder jaar verschijnt. Ook informatie op de site van de Belastingdienst die u gebruikt zou u bij voorkeur moeten uitprinten en opslaan. De fiscus kan natuurlijk altijd een internetpagina waarop u zich heeft gebaseerd wijzigen. Dan is een printje handig, zeker als de fiscus op bezoek komt.
Handboek geeft rechtszekerheid
Sinds vorig jaar heeft het Handboek loonheffingen overigens meer waarde gekregen. Het ministerie van Financiën heeft namelijk laten weten dat u niet bestraft kunt worden als u afgaat op eventuele onjuiste informatie in het Handboek. De enige uitzondering hierop is als het overduidelijk is dat informatie in het Handboek loonheffingen niet klopt. Bron: SalarisRendement